Preşedintele Hondurasului, Juan Orlando Hernandez, a primit milioane de dolari de la traficanţi de droguri, inclusiv de la Joaquin Guzman „El Chapo”, susţine procuratura din New York, relatează joi Reuters şi AFP.

Procurorul adjunct Jason Richman a afirmat miercuri, în deschiderea procesului pentru trafic de narcotice al unui frate al preşedintelui Hernandez, că acuzatul era protejat de actualul şef de stat şi că „El Chapo” i-a înmânat personal acuzatului, Juan Antonio ‘Tony’ Hernandez, suma de un milion de dolari, „pentru fratele său” (preşedintele).

Juan Orlando Hernandez a calificat pe Twitter aceste acuzaţii ca fiind „100% false, absurde şi ridicole” şi „mai neserioase decât Alice în ţara minunilor”.

Un document al acuzării făcut public în august a indicat că un narcotraficant din Honduras, al cărui nume nu a fost menţionat, a contribuit cu 1,5 milioane de dolari la campania prezidenţială a lui Juan Orlando Hernandez, în 2013, cea mai mare parte a acestor bani ajungând la politicieni locali pentru a-i convinge să susţină candidatura celui care atunci era preşedintele parlamentului din ţara sud-americană.

Juan Orlando Hernandez, reales în 2017, a denunţat în discursul rostit la Adunarea Generală a ONU la 25 septembrie „o campanie de denigrare dusă de traficanţi de droguri, bande, indivizi corupţi, asasini şi chiar politicieni”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.